İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Abdulhaluk Çakan ile Şube Müdürleri Remzi Dinler ve Sadullah Eryatan'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Abdulhaluk Çakan ile Şube Müdürlerimiz Remzi Dinler ve Sadullah Eryatan'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Çuval Yarışı, Sek Sek, Yumurta Taşıma ,Mendil Kapmaca ve Halat Çekme oyunlarını kapsayan ilkokullar arası 'Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'ne 10 ilkokulumuz ve 200 öğrenci ve öğretmenimiz katılım sağladı.
İlkokullar Arası Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren okullarımız şöyle oldu:
1. Borsa İstanbul Fatih İlkokulu
2. Borsa İstanbul Mustafa Kemal Paşa İlkokulu
3. MEV Öğretmen Serkan Akyaz İlkokulu
4. Mimar Sinan İlkokulu
Dereceye girenlere ödülleri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan ile İl MEM Şube Müdürleri Remzi Dinler ve Sadullah Eryatan tarafından verildi.Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce günümüzde yerini dijital oyunlara bırakan "çatlak patlak", "istop", "çömlek", "bızbız" , "beştaş", "altın bilezik", "gölge kovalamaca", "köşe kapmaca", "mendil kapmaca", "seksek", "tombik", "yağ satarım bal satarım" gibi daha birçok geleneksel çocuk oyununun yaşatılması için çalışma başlatıldı. Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik belirlenen 100 geleneksel çocuk oyununun nasıl oynandığını içeren "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" adlı kılavuz kitap ve bu oyunlara ilişkin videolar hazırlandı.
Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce hazırlanan kılavuz kitap ve videolarla hem öğrenciler hem de öğretmenler 100 geleneksel çocuk oyununun kurallarını, nasıl ve kaç kişiyle oynandığını ve oyunlarda hangi materyallerin kullanıldığını öğrenebiliyor. Bu kapsamda özellikle okul bahçeleri olmak üzere okulun tüm elverişli alanlarında çocuk oyunlarına yönelik fiziki düzenlemelere gidildi. Bu sayede okullarda geleneksel çocuk oyunlarına daha fazla yer verilerek tüm illerde özellikle bahar aylarında geleneksel çocuk oyunları şenlikleri düzenlenmesi hedefleniyordu.