Yeşilyurt Ortaokulu Müdürü ve proje yürütücüsü Ali Alın sunumunda şu bilgilere yer verdi: Doğadan Sofraya Organik Tarım Elçileri projesi 2024 yılında Bingöl'den kabul edilen tek proje oldu.
İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel Yeşilyurt Ortaokulu tarafından yürütülen Doğadan Sofraya Organik Tarım Elçileri adlı projenin kapanış programına katıldı.Yeşilyurt Ortaokulu tarafından TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi paydaşlığında yürütülen Doğadan Sofraya Organik Tarım Elçileri adlı projenin kapanış programı gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Nusret Özbay, Tarım İl Müdürlüğünden Şube Müdürü Veysel Kıtay, il milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, merkezde görev yapan okul müdürleri ile projede yer alan öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Projede yer alan öğrenciler proje isminin ve logosunun yer aldığı tişörtlerle programda yerini aldı.
Proje yürütücüsü Yeşilyurt Ortaokulu Müdürü Ali Alın'ın sunumuyla başlayan programda proje sürecini anlatan sinevizyon gösterimi, il milli eğitim müdürünün konuşmaları, plaket takdimi ve ikram yer aldı. Proje ekibinde yer alan akademisyen ve öğretmenlere plaket verildi. İl Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Özel Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri bölümünden Prof. Dr. Nusret Özbay'a plaket takdim etti. Proje ekibinde yer alan öğretmenlere plaketleri İl Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Şube Müdürleri Remzi Dinler ve Ahmet Akgündoğdu ile Tarım İl Müdürlüğünden Şube Müdürü Veysel Kıtay tarafından verildi.
Yeşilyurt Ortaokulu Müdürü ve proje yürütücüsü Ali Alın sunumunda şu bilgilere yer verdi: Doğadan Sofraya Organik Tarım Elçileri projesi 2024 yılında Bingöl'den kabul edilen tek proje oldu. O dönemde Türkiye geneli sunulan 630 projeden 125 tanesi hibe almaya hak kazandı. Proje yaklaşık 90.000 TL hibe aldı. Bu kapsamda 10 farklı köyden toplam 30 öğrenci Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesinin uygulama bahçesi ve laboratuvarlarında eğitim görevlilerinin rehberliğinde atölye çalışmalarına katıldı. Öğrencilere verimli tarım uygulamaları, su tasarrufu ve organik gübre üretimi ile ilgili eğitim verildi. Uygulama tarihleri olan 16-20 Eylül haftasında toplam 15 etkinlik gerçekleştirildi. Ayrıca projede yer alan öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler de yapıldı. Proje yürütücüsü Ali Alın damla sulama sistemini bilmeyen velileri de bu projeyle bilgilendirdiklerini ve bilinçlendirdiklerini aktardı.
Yeşilyurt Ortaokulu tarafından 2022 yılında da yine TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında Tarladan Sofraya Bostan Elçileri adlı bir proje yürütülmüştü. İlk projenin bir nevi devamı niteliğinde olan bu projeyle ortaokul öğrencilerinin verimli tarım uygulama yöntemleri konusunda farkındalık kazanarak bilgi ve beceri sahibi olmaları hedeflendi. Taşımalı eğitim verilen ve öğrencilerinin çoğu köylerde yaşayan okulda 2 yıl aradan sonra Doğadan Sofraya Organik Tarım Elçileri projesiyle tarım temalı çalışmalar konusunda sürdürülebilirliğe katkı sağlandığı kaydedildi.