BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ VE KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEN YENİLİKÇİ İŞ BİRLİĞİ ADIMLARI ATILDI

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik’in başkanlığında, üniversitemiz yöneticileri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan ve Dekan Yardımcıları ile kuyumculuk sektör temsilcileri bir araya geldi.

BİNGÖL GÜNDEMİ HABERLERİ 27.11.2024 23:04:00 0
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ VE KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEN YENİLİKÇİ İŞ BİRLİĞİ ADIMLARI ATILDI

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik’in başkanlığında, üniversite yöneticileri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan ve Dekan Yardımcıları ile kuyumculuk sektör temsilcileri bir araya geldi. 

Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdurrahman Gül ve Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Veysel Turan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halim Tatlı, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Müslüm Polat ve Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Ayna ile Bingöl Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Yaşar ve Bingöl’ün önde gelen kuyumcuları katıldı. Toplantıda, altın ve kıymetli metallerin saflaştırılması üzerine detaylı görüşmeler yapılırken, sektörle ilgili önemli iş birlikleri ve yeni projeler tartışıldı.Toplantının ana gündem maddeleri arasında, kuyumculuk sektöründe dijitalleşmenin hızlandırılması, kuyumculuk alanında daha fazla eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yapılması, kıymetli metallerin tarım ve hayvancılık sektörlerine entegre edilmesi ve bu alanlarda yeni fırsatlar yaratılması yer aldı. Toplantıda ayrıca üniversite olarak "Silikon Vadisi" benzeri bir yapının oluşturulması planları ele alındı. Bu vizyon doğrultusunda, Bingöl Üniversitesi'nin, bölgedeki ekonomik gelişim ve yenilikçi teknolojilere katkı sağlamak amacıyla sektöre entegre bir rol oynayacağı belirtildi. Kuyumculuk Alanında Eğitim ve Araştırma İmkanları Değerlendirildi Prof. Dr. Erdal Çelik, toplantıda üniversitede "Takı ve Tasarım Bölümü" açma olasılığını gündeme getirerek, kuyumculuk sektörüne yönelik daha kapsamlı eğitim ve Ar-Ge çalışmalarının yapılması gerektiğini belirtti.

Bu adımın, kuyumculuk sektörünün hem eğitim hem de Ar-Ge alanındaki gelişimini hızlandıracağı ifade eden Prof. Dr. Erdal Çelik, kıymetli metallerin saflaştırılması üzerine yapılan çalışmaların, sektördeki verimlilik ve kaliteyi artırma potansiyeline değindi.Toplantının bir diğer önemli konusu ise kuyumculuk sektöründe dijitalleşmenin hızlandırılması oldu. E-ticaretin etkili bir şekilde kullanılmasıyla, kuyumculuk sektörünün daha geniş bir pazara ulaşabileceği ve satışlarının artırılabileceği üzerinde duruldu. Toplantıda, kuyumculuk alanında bir dijitalleşme stratejisinin oluşturulması ve bu alanda yenilikçi çözümler geliştirilmesi gerektiği vurgulandı. Toplantıya katılan kuyumcular, dijitalleşmenin sektördeki üretim süreçlerine nasıl katkı sağlayacağı konusunda bilgi alırken, bu sürecin hızlandırılması için iş birliklerinin önemine dikkat çekildi.